Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 11 juni 2017

Älgflugan tipsar - nyttan av cykelhjälm

En eller ett par gånger i veckan brukar jag låte Essa dra. Då använder jag en vanlig dragsele och elastisk draglina samt en Kickbike modell freeride, dvs hyfsat stora däck och viss markfrigång. I ett par tre år har allt gått bra. Det har känts tryggt och säkert, så efter hand har jag släppt på säkerheten och kört i shorts, kortärmat, utan handskar och utan hjälm.

Igår ändrades allt.
När Essa dragit typ 2 km passerade vi ett sommartorp. Tyvärr var det bebott och inbyggarna hade släppt ut sina katter varav den ena drog över vägen. Jag hann inte parera Essas instinktiva upptag då hon drog iväg 90 grader åt vänster. Eftersom farten var hög for jag rakt framåt och landade med panna och glasögon före i gruset. Så här i efterhand inser jag att jag var borta för ett ögonblick varefter jag satte mig upp och letade reda på glasögonen.

Rejäla skrapsår i panna och på näsan samt på armar och i någon mån på händerna. Jag samlade ihop mig och Essa och klev på kickbiken igen. Vi for hem, men jag använde bromsarna mer på den färden än någonsin tidigare.

Summa summarum: cyckelhjälm är bättre än träskalle.

4 kommentarer:

 1. Hjälm ska man ha... fick hon katten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjälm är bra, och katten fck hon ej (kickbiken funkade som ankare)

   Radera
 2. Du klarade dina fronttänder i alla fall!
  Dylika växer ej ut nya i din ålder.
  Sår i ansiktet läker mycket snabbt.
  Du är väl vaccinerad mot tetanus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. jodå. Stelkrampssprutor har jag fått ett gäng. Senast för ett par tre år sedan.

   Radera