Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 9 april 2017

Hur är det med Jaktmagasinet Big Game egentligen?

I slutet av februari publicerade Jaktjournalen en artikel om att Egmont lägger ner Jaktmagasinet Big Game. Såhär skrev de:
Jaktmagasinet startades i december 2014 med inriktning på bland annat utlandsjakt. Big Game lyckades inte få upp det läsarantal som krävdes för en fortsättning. Tidningen kom ut med sex nummer per år.
Egmonts förlag har därför beslutat sig för att lägga ned tidningen. Det sista numret blev nr 5/2016.
Jag blev därför lite förvånad när jag i mitt flöde på FB fick ett (sponsrat) erbjudande  från just Big Game:
Och såhär skriver de om nästa nummer:
Nästa nummer av BigGame kommer ut i juni med spännande reportage om bla den klassiska studsartillverkaren Rigby och en djupdykning i nya modellen Highland i kalibern 275 Rigby.
Lever tidningen fortfarande? Gick in på Egmonts sida och kollade om det går att prenumerera på Big Game:
 OK, så det går inte att prnumera via Egmont men för att vara med i tävlingen skall man prenumerera.... Testade att följa länken i tävlingen:
Hoppsan. Tydligen har de planerat någon form av utgivning trots allt.... Kikar för skojs skulle på Egmonts sida för reklamförsäljnign och hittar detta:
10.000 ex är ingen jätteupplaga, men rätt hanterat går det att klara sig på det. Men att kalla Big Game fö rsveriges första jaktmagasin i premiumsegmentet låter ju lite lustigt, kan man inte säga att Magasin Morberg var det? Men det höll inte heller så länge, de lades ner i slutet av 2011.

Det skall bli lite spännande att faktist se vad som händer Jaktmagasin Big Game. Har de gått i graven eller ej? Vem ligger bakom dem nu? Eller kör de på egen hand?

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Big Game lever vidare i privat regi, se nedan:
  Med vänlig hälsning Sebastian, Big Game

  Jaktmagasinet Big Game får ny ägare

  Jaktmagasinet Big Game, som Egmont Publishing startade för drygt två år sedan, får ny ägare.

  Ny ägare av Jaktmagasinet Big Game är Johan Lund som bland annat driver nordens största digitala jaktplattform, the Great Wild.

  – Jaktmagasinet Big Game är erkänt världens vackraste jaktmagasin. Nu får vi möjlighet, att tillsammans med redaktionen, ta med oss magasinet ut i världen, säger Johan Lund.

  Första numret av Jaktmagasinet Big Game kom ut hösten 2014. Utgivningen ökade gradvis och förra året kom den ut med 5 nummer. 2015 vann tidningen Publishingpriset för snyggaste visuella produkt.

  – Big Game är den enda premiumjakttidningen på marknaden och det känns bra att ha hittat en dedikerad ägare som vill fortsätta att utveckla och driva Big Game framåt, säger Per Kjellander, VD på Egmont Publishing.

  Johan Lund tar över utgivningen av Big Game med omedelbar verkan. Redaktören Pontus Hammarlund kliver upp och tar rollen som chefredaktör. Nästa nummer kommer ut i juni 2017.

  För mer information vänligen kontakta,
  Per Kjellander, VD Egmont Publishing, per.kjellander@egmont.se,
  Mob: 070-715 37 79

  Johan Lund, ansvarig utgivare, BigGame,
  johan@jaktmagasinetbiggame.se
  Mob: 070-55 65 354

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för förtydligandet. Johan har jag haft lite kontakt med tidigare så detta blir nog bra hoppas jag!

   Radera