Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 17 mars 2017

Tvättbjörnar i Malmö?

Under mars månad har synobservationer av tvättbjörn rapporterats vid två tillfällen på olika håll i Malmö. Skånska dagbladet skriver:
- Det bästa man kan göra om man ser en tvättbjörn är att använda mobilkameran och ta bilder. Får vi in något som kan vara en tvättbjörn så kollar vi det. Även om det blir en suddig bild så ger det oss något att gå på, säger Nils Carlsson.
En konstaterad tvättbjörn på bild gör att man rycker ut med fällor. Tidigare gånger så är det mårdhundsprojektet som kallats in, de är duktiga på att hantera invasiva arter. Vidare skriver tidningen:
Kan de invadera Skåne utan att vi märker det?
– Nej, inne i stadsmiljön kommer de att rota i soptunnor och leta godsaker. Man kommer att se dem. Och ett riktigt bevis skulle vara om man hittade överkörda tvättbjörnar eller mårdhundar. Det har vi inte sett ännu.
I tyskland finns i dagsläget runt 1 miljon tvättbjörnar, de härrör från Herman Görings zoo som skadades i bombningar i slutet av andra världskriget. Tvättbjörnar är duktiga boplundrare och är ingen önskvärd art att få in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar