Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 16 november 2016

Hyllorna gapar tomma

Jag var inne en sväng på Biltema härom dagen. Det börjar gapa lite tomt i jakthyllorna eftersom de har utförsäljning på bland annat jaktkläder*. Detta gjorde att jag kom hem med:

  • 1 st snöcammoställ
  • 1 st lövcammoställ
  • 1 st jacka storlek 160
  • 1 st byxa storlek 160

Allt till det facila priset av 796 kr. Jag vet att jag i och med detta går emot mina vanliga principer. Jag tycker att man primärt skall handla av dedikerade jaktbutiker. Till mitt försvar vill jag anföra att såväl lövcammostället som snöcammostället är sådana produkter som jag (antagigen) kommer att använda mycket sällan och därför inte skulle investerat i annars. Vad gäller jaktkläderna till dottern så hade jag köpte dem begagnade annars, men nu dök denna möjlighet upp och jag passar på så att hon kan få et nytt ställ i julklapp istället för ett begagnat någon annan gång.

Det har snackats en del om vad Biltema sysslar med just nu. Det går rykten om att de planerar att avsluta sin satsning på jakt. Har hört detta av såväl branchfolk som privatpersoner. Tydligen har han som hade ansvar för jaktsegmentet bytt arbetsgivare, nu är han väl hos jaktia eller interjakt som inköpare om ryktet talar sant. Så när jag var på plats passade jag på att förhöra mig emd en uppackare på golvet och en av personerna i kassan, sålde de ut för att avsluta jaktavdelningen eller hur låg det egentligen till? Båda personerna hade samstämmiga svar. Utförsäljningen var för att ge plats till ett nytt jaktsortiment. Kanske är det så enkelt att de tappat kontakten med ett par kinesiska leverantörer i och med att den ansvarige slutade (om det stämmer), och att de därför får bygga upp ett nytt sortiment. Kanske hade personalen helt fel och detta är ett led i att få bort jakten. Kanske är det jag som rör upp en storm i en kaffekopp och att det inte finns något som helst att fundera över...
___________
*För övrigt har jag känslan av att de minskat hyllutrymmet för jakt något sedan i våras när jag upplevde det som störst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar