Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 20 oktober 2016

Test: Böker plus urban trapper petite

Den senaste tiden har jag testat en kniv som snarare bör beskrivas som en modern pennkniv än en jaktkniv. Det rör sig om lilla lätta urban trapper petite från Böker, designen står Brad Zinker för. Kniven är i utfällt läge ungefär 16 cm lång och väger blott 30 gram. Den är liten och slimmad och vill man så skulle den lätt få plats i plånboken eller mobilfodralet.

Trots sin litenhet och lätthet är det en seriös kniv. Handtaget är i titan och bladet i vg10, fina material med andra ord. Kniven öppnas med "flippermekanism", detta är en snabb enhandsöppning som jag sällan uppskattar men i detta fall passar det bra. Låsningen är av framelock typ, här kan infogas att varken min far eller farbror (båda civilingenjörer) klarade att stänga kniven.....

Vad skall man med en så liten kniv till kanske någon undrar? Man kan använda den till jakt, att ta ut bröstbitar på duvor, morkullor, ripor och mindre fälthöns känns som en lagom uppgift. Annars är det en modern pennkniv, dvs en kniv man har i fickan för jämnan och använder till små alldagliga sysslor - vässa pennan, öppna paket, skära äpplet eller torrköttet.

Kort sagt en synnerligen smidig liten EDC*-kniv mer anpassad för kontoret och kavajen än för skogen, jaktturen och huggarbyxorna. Så i rätt miljö är det en superb kniv.

Kniven kostar 899 kr på wanderoo.


*EDC= every day carry, dvs bra att ha prylar som man fyller fickor och väskor med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar