Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 2 oktober 2016

Lamptest: Böker Plus FC-1

Böker Plus FC-1 är en liten lampa, snarare en EDC* lampa än en eftersökslampa. Den är så liten att man kan ha den i fickan när man jagar så att man alltid har tillgång till ljus om det skulle hinna bli mörkt på kvällen. Lampan är 9 cm lång och väger mindre än ett halvt hekto, den är 1 tum i diameter så man kan såklart montera den som liten eftersökslampa om man skulle vilja det. Enligt Böker så är den på 200 respektive 70 lumen, dvs rejält starkt. Aningen starkare än min brandade eftersökslampa från Engelson. Den lilla Bökern drivs med ett CR123A batteri, eftersom de finns i uppladdningsbar variant kan man få en bra ekonomi i lampan. Skulle man få batteriproblem så kan man lösa det på de flesta mackar.

När jag testade lampan på rådjur på en äng så kunde jag konstatera att jag bedömde mig ha skjutljus ut till 70-80 meter. Den är med andra ord tillräckligt stark för de flesta situationer. Som standard finns ett clip monterat, det är bra när man har den i fickan. En handlovsrem följer också med, den är välbehövlig då lampan är liten och huvudet blir väldigt varmt efter en stund.

Jag tycker att det är en suverän liten lampa, den kommer att följa mig i fickan till vardags och antagligen även på "vanlig" jakt. Vid eftersök är det andra lampor som gäller även om denna skulle funka som nödlösning.

Priset ligger på 319 kr och man beställer den via Wanderoo, jag kan inte annat än rekommendera den. Jag vet dock inte hur den står sig mot mer kända konkurrenter som olight s1...


_________________________
*EDC = Every Day Carry, dvs bra att ha prylar som man brukar släpa omkring på i fickor och väskor till vardags. För de flesta är det en smartphone, ett betalkort och några nycklar, för andra är det något kg smarta och mer eller mindre användbara ut-i-fall-att-prylar, inte minst lampor och multiverktyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar