Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 9 juli 2016

Strandstädning

När folk inte fattar att man inte skall slänga skräp hur som helst så får man städa. Samhället tar inte det ansvaret så det vilar på oss som tar aktivt ansvar för natur och miljö i praktiken. 
Ovan är resultatet av en snabbinsats i norra bohusläns skärgård. Ca 200 liter plast samlade vi ihop på mindre än en kvart. I morgon går vi dit igen med fler säckar!

2 kommentarer:

 1. Stort beröm till dig och dina barn! Håller med dig att det ser hemskt ut på vissa håll.. mycket skräp sköljs med vid översvämningar i älvar och åar och mycket blåser ut från öppna ytor kring kusten.. men mest är det skräp från båt och fiske..samt grillningar och sånt..
  Att de som bor vid kusten inte engagerar sig mer tycker jag är underligt..det ligger väl i allas intresse att ha en ren natur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker överlag att folk är rätt dåliga på att slänga skräp på rätt plats. Går man på fjället finns det rätt mycket skräp, man kan ju tycka att det folk orkar bära ut på fjället borde kunna bäras hem.
   Lejonparten av skräpet i det område vi städade kommer från england och då primärt från fiskeindustrin. Sedan finns det rätt mycket norskt, danskt och ryskt. Det svenska finns men är inte det vanligaste just där.
   Att folk inte städar så mycket som vore bra tror jag har att göra med den tidigare starka svenska statsapparaten som gjorde sådana insatser förr. Inte minst med sommarjobbare eller som ams-jobb. Men de tiderna är över, allt mer av det där lilla "extra" har skurits bort.

   Radera