Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 1 april 2016

Jakttokig son till Dubais emir specialbeställer en Volvo XC90

Förenade Arabemiratens vicepresident tillika premiärminister och Dubais Emir, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, har en jakt- och fotbollstokig son döpt efter emirens äldre bror Maktoum bin Rashid Al Maktoum. Sonen har sedan länge varit ett stort Zlatan-fan och fick genom Zlatans reklamsararbete med Volvo upp ögonen för Zlatans jaktintresse.


Sedan dess har Maktoum gjort allt för att få tillfälle att jaga tillsammans med Zlatan Ibrahimovic. I höstas gick Maktoums dröm i uppfyllelse. Under tre intensiva dagar med utgångspunkt i Zlatans jaktstuga i Offerdalsfjällen med dagliga helikopterfärder till och från jaktområdet, jagade emirsonen och fotbollskungen älg tillsammans. Det slutade med tre fällda älgar varav en rejäl storoxe. Några uppgifter om det var emirsonen, fotbollskungen eller någon annan av jaktgästerna som fällde den grova tjuren har jag inte lyckats få fram. Däremot berättade en vän på Volvos designavdelning på Torslandaverken i påskas för mig att emirsonens medhavda personal var väldigt noga med att ta hand om älgskinnen vilka sedan fraktades med direktflyg till en emirens konservator i London som såg till att fällarna förvandlades till finaste läder. Lädret har sedan använts till klädseln på en specialbeställd Volvo XC90 som Zlatan kontrakterats för att köra hem till emirsonen senare i år. Kronan från storoxen har använts till horninläggningar i olika kupédetaljer. T.ex. har materialet i de grova, kompakta rosenkransarna använts till växelspaksknopp. Bilen har även ett specialbyggt vapenskåp i bagaget, skottsäkert glas och splitterskyddad kaross vilket ställt nya intressanta krav på materialspecifikationerna inte minst i fjädring och transmission. Bilen har för övrigt temeraturkänslig lack som gör att ett porträtt av Zlatan framträder över motorhuven när bilen blir riktigt varm.
Älgflugornas Herre hoppas att Zlatan och Maktoum får fler möjligheter att jaga ihop och att emirsonen blir nöjd med sin nya bil.

2 kommentarer: