Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 31 mars 2016

Strandsnäckor som förrätt

Strandsnäckor, littorina littorea, äts sällan i sverige med ofta på kontinenten. Jag var såklart tvungen att prova. Så tillsammans med ungarna samlade vi in någon liter strandsnäckor och lite musslor. 
Allt sköljdes ordentligt i sötvatten varefter det stektes i ordentligt medvolivolja tillsammans med habanero och vitlök tills musslorna öppnade sig ordentligt och snäckorna tappade sina lock. 
Molluskerna åts med rostat bröd. 

Jag tyckte det var med nöd och näppe godkänt. Men då är det viktigt att poängtera att jag inte tycker om musslor och andra mollusker. Det får klassas som ren nödmat. Åtminstone för mig. 

Kräftdjur och krabbor tycker jag däremot om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar