Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 20 februari 2016

Vapenvård

Jag gick igenom och gjorde vapenvård på mina kulvapen idag. 
Överst är min hundförarbössa. En sauer 200 i 9,3-62 med en smidig 1-4 glugg. 

I mitten min nya vak och passbössa. En sako med L691 låda i 9,3-62 med en trijicon 2,5-10x56 på topp. En svhweizisk b&t ljuddämpare fram. 

Längst ner svärfars gamla trotjänare som jag fick när jag fick min jägarexamen. En hdf titan 2 (voere) i 6,5-55 med en fadt zeiss 6x42 ovanpå och rcc ljuddämpare fram. Pyrsch, smyg och rävbössa. 

En trevlig och väl motiverad trio. 


9 kommentarer:

 1. Varför två stycken 9,3?

  En 308 eller 30-06 hade väl varit trevligare som mellankaliber?

  mvh
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en rationalisering. Hade en 30-06 förut men insåg att den inte riktigt var vad jag ville ha. Så nu ersätts dess funktion med en annan i 9,3....

   Vi får väl se om ja trivs så eller om jag skiftar på något sätt framöver, men minst en säsong skall jag ge denna uppsättning.

   Radera
 2. Färre kalibrar är ju logistiskt smart. Även om 9,3 lär kosta mer att ladda och så kan man ju få ett märke i pannan lite lättare.

  Been there, done that...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kör jag fegvarianten med rekylbroms på ena bössan och dämpare på andra... Så jag hoppas slippa halvmånen.

   Radera
 3. Kul att se att det är fler som har en HDF Titan II. Själv fyndade (tror) jag en i 30-06. Skjuter tätt, även om siktet lämnat lite övry att önska. Men så en fråga: Vet du om och hur trycket justeras? Just nu är det en bra bit över kilot. Tacksam för tips!

  SvaraRadera
 4. Kul att fler har en HDF i garderoben! Själv fyndade jag en i 30-06 som skjuter bra, men trycket är för tungt, en bra bit över kilot. Vet du om och hur trycket justeras? Tack på förhand!

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt aldrig gett mig på trycket. Mitt är också aningen tungt men det är så rent att jag inte har haft någon lust att fippla med det.

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag har försökt skicka dig en fråga, men oklart om den kommit fram.
  Men hur som helst, trevligt att fler har HDF Titan II i garderoben. Vet du om trycket går att justera, och i så fall hur?
  Tack på förhand, Urban Gelfgren i Umeå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt aldrig gett mig på trycket. Mitt är också aningen tungt men det är så rent att jag inte har haft någon lust att fippla med det.

   Radera