Med en tysk jaktterrier, en korthårig vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 22 februari 2016

Kaninpaj

För många år sedan födde vi upp kaniner. Det gick rätt bra men mot slutet blev det lite för mycket av det goda. Då kändes det som jag stod till armbågarna med kaninblod...

Vi tog ett uppehåll och har fortfarande inte skaffat några nya kaniner. Däremot så ringde en kompis i höstas. Han hade skyddsjagat förvildade kaniner och hade en säck nyskjutna kaniner sm jag kunde få. Jag tackade ja och där fanns lite drygt ett dussin. Hälften av dem var lagom att ta hand om, resten fick bli åtelmateriel.

Igår åt vi kanin. En engelskinspirerad paj där pajskalet inte var i botten utan som lock.

Fyllningen bestord av en stuvning av kanin och lök med lite ärtor. Smaksatt med sherry oc vitlök. Pajdegen bestod av 3 dl mjöl 100 g smör, lite bakpulver, salt och kallt vatten. Degen fick vila i kylen ett tag innan jag kavlade ut den och skapade ett lock. Överbloven deg fick bli dekoration och eftersom vi har en pepparkaksform i form av kanin så var dekoren given.

Pajen penslades med vispat ägg och fick stå i ugnen i 200 grader i 45 minuter. Serverades med ångkokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar