Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 7 november 2015

Vildsvinsjakt på hemmaplan

Idag hade vi och grannlagen vildsvinsjakt ihop. Vi har haft strögrisar på marketna men i våras var det ganska mycket bök och flera synobservationer. Då bestämdes det att vi skulle jaga gris denna helg. Samtidigt jagar omtådet norr om oss i betydligt större skala på marker där det finns en del gris. 
Jag och tre till gick med hund. Sisådär 20-25 passkyttar sattes ut. Jag gick första såten med Essa, som sprang ungefär 25 km på två timmar. Missan fick springa andra såten som vi rev av på ungefär en timme. Då åkte jag på någon slags jaktledarskap som jag inte var riktigt beredd på. 

Hur som helst, under första såten fick jag rapporter från min kompis Björn som jagar norr om oss och var med i den storjakten. Rapporterna angav att hans hundar drev gris in i vår såt. När jag kopplade upp Essa och började lasta in i bilen dök Björns trötta wachtelhundar upp. Efter ett samtal med Björn kom vi överrens om att jag skulle koppla upp dem och ta med dem i bilen. 15 minuter senare fick Björn sina hundar b
Det hela var ett stort test rller kanske prov. Ett första försök att börja förvalta grisarna och att vänja folk vid grisjakt. 
Vad lärde vi oss?
Jo att inventera grissppr bättre innan vi kör igen. Mindre såtar och fler kartor hade också varit bra. 
Detblir nog en vända till i vinter. 

1 kommentar: