Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 24 augusti 2015

Viltvård i sensommarvärme

I helgen var vi på markerna i Bohusläns skärgård. Det var en finfin sensommarhelg med en del jakt och fiske. Nu gav inte jakten något däremot blev det en del makrill.

När vi satt nere vid bryggan och drack kaffe och viken låg spegelbland såg vi lite intressanta saker. Dels ett makrillstim som drog omkring och gjorde livet osäkert för småfiskarna men där fanns något mer. Efter en liten stund insåg jag vad det var. En simmande mink. Vi följde den med blicken tills den nådde land och skuttade upp. Jag lade dess landningsplats på minnet.

Strax innan vi for så tog jag fram mina minkfällor och placerade ut dem. Den ena placerade jag i närheten av grannens ställe. De hade minkbesök ett par gånger lite tidigare i somras varvid blåmesens bo plundrades. Grannen, som är ornitolog, upprördes över detta. Den andra fällan placerade jag ungefär där minken klev upp på land...


Så nu lämnade jag ön men fortsättet att jaga 24-7 med hjälp av fällorna.

Efter att vi kommit hem och plockat upp frammåt kvällen så gick jag en sväng på hemmamarken. Då blev det en grävling. En galt sannolikt född i våras för han var rätt liten:

En bra viltvårdshelg med andra ord.

3 kommentarer:

 1. Bilderna ser trasiga ut.

  En helt annan fråga med tanke på de långa handläggningstiderna för vapenlicens. Vet du hur länge man kan ha en vapenlicens utan att det är något specifikt vapen kopplat till det? Eller är det obegränsat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall kolla bilderna, tycker blogger var djäkligt buggigt under morgonen....
   På frågan om ospecificerad vapenlicens så har jag inte en aning.

   Radera
  2. Kan av någon anledning inte ladda upp några bilder utan har fått länka dem från Älgflugans FB-sida.
   Startar om datorn lite senare och kollar om det ordnar sig då.

   Radera