Med en tysk jaktterrier, en korthårig vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 26 augusti 2015

Trikinkontroll av grävling

Om man vill använda grävlingens kött i köket behöver den trikintestas. Eftersom det är svårt att hitta någon bra info om detta så mailade jag SVA och fick följande svar:
Det bästa är om du tar en vildsvins-remiss (bifogas) och STRYKER ÖVER VILDSVIN och skriver att det är en GRÄVLING. Vi behöver dubbel mängd kött (50 g).
 Vildsvinskiten kan endast användas till vildsvinsprov.
Vildsvinsremissen hittar man HÄR.

3 kommentarer:

  1. Marinerad grävling på grillen kanske kan vara en höjdare..frågan är om köttet är värt kostnaden för trikintestet..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får se vad det landar på. Smaklighet och pris får ställas mot varandra.
      Sedan kan man ju fundera på hur man ämnar tillaga grävlingen. Krasst sett behövs inget trikinprov om man ämnar tillaga köttet till en hög innertemperatur...

      Radera
  2. Men vilken bra ide´. Och intressant att veta statusen på grävlingsstammen i markerna !

    SvaraRadera