Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 7 augusti 2015

Test: Böker Plus Bullpup


Böker plus bullpup är en kniv designad av Charles Marlowe. Kniven är kompakt och har tämligen kassiska linjer. Trots att den är i highteckmaterial med Vg10 i klingan och micarta/titan i skaftet så känns den just klassisk samtidigt modern. Men mest är den gedigen. Kikar vi på knivens data så ser vi att det är en mellanstor linerlock. Självklart har den ett clip som gör att man kan fästa den mot fickkanten.
Kniven ligger mycket bra i handen. Jag har använt den en hel del under sommaren. Den har fått tjänstgöra vid allt ifrån fiskrensning och ankslakt till barkbåtstäjande med ungarna och vedspäntning. Samtliga uppgifter klarar den galant. För att vara en kniv som man kan använda vid jakt så är den mycket bra, jag har egentligen bara en invändning, det är att linerlockknivar alltid är kluriga att få riktigt rena. Detta framgår med all önskvärd tydlighet av nedanstående bild.
Kikar vi på hur betygen fördelar sig vid de praktiska momenten så inser man direkt att det är en mycket bra kniv:
Det är en kniv som fungerar fenomenalt bra vid jakt, det enda som tar ner den är som sagt att den är svår att rengöra. Men med lite ättika så decinficerar man även de värsta skrymslena.

Kniven säljs via Wanderoo och kostar med nuvarande eurokurs ca 1100 kr. Är du intresserad av en lite dyrare fällkniv att ha vid jakt så är detta definitivt en att fundra över på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar