Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 3 augusti 2015

APU:s senaste lögner

Härom dagen gick APU, Anti Poaching Unit, ut hårt. De hade hittat en illegal vargåtel bestående av en drös får. Såhär såg det ut på deras FB sida (faximil / skärmklipp):
APU skriver bland annat:
APUs Stockholms-team passerade på sin senaste patrull (söndag 19/7) Molstaberg Säteri, som vid tre tillfällen den senaste månaden har fått får dödade av varg. APUs Rangers upptäckte och dokumenterade sju fårkadaver upplagda ca. 2 meter från vägkanten. Händelsen är polisanmäld som miljöförstöring (olaga hantering av döda tamdjur), olaga åtling och misstänkt förberedelse till grovt jaktbrott.
APU har fått konkreta tips om att jägare placerat sig i området runt gården för att skjuta vargen. Det är en känd metod att med så kallade §28-team locka vargar till tamboskap för att därefter använda sig av jaktlagens nödparagraf.
Tyvärr fick detta uppmärksamhet i media. Åter igen utan att de kritiska motfrågorna ställs...


Sju kadaver vid en väg. Vad kan det betyda? Kan det händelsevis vara kadaver som ligger och väntar på transport? Lantbrukaren kan ju inte bara gräva ner kadavren. Det är inte godkänt. De måste hämtas av kadavertransport. Antagligen vill länsstyrelsen ha kvitton när ersättning skall regleras. Den som är intresserad av reglerna kring kadavertransporter kan ju läsa vad jordbruksverket skriver.

En dag efter APUs frispel på P4 fick Jägareförbundet komma till tals via Alpo Sylvijärvi, Jägareförbundet Sörmland.

Det är mycket olyckligt att APU ständigt får fritt utrymme i media. Detta uppmärksammades av P1:s medierna härom sistens. Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar