Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 3 juni 2015

FB som hot mot jaktens framtid

Ett gammalt inlägg som jag kör i repris. Det har nämligen ett mycket viktigt innehåll.

Var bara tvungen att skriva av mig efter en massa idiotinlägg i några olika FB grupper:

Jag hade skitit i hur folk jagade och vilka jaktbrott de begick om det inte var så att det riskerar att drabba mig. Hur då kanske någon tänker? Jo om jägare på lätt tillgängliga sociala medier slirar det allra minsta på vad som är tillåtet och inte så kommer vi på sikt att urholka det stora folkliga stöd jakten idag uppbär. Inte minst Lotta och Leif jagar har ökat förståelsen för jakt enormt. Och det beror inte minst på att de visar upp en tämligen ödmjuk attityd. 


Om vi jägare t.ex. använder vapenlampor i tid och otid, skjuter vuxna rävar utanför jaktsäsong och visar bilder på det, visar de värsta bilderna på fällda djur med ögon som hoppat ur skallen efter avfångning, uppmanar till SGT (även om det skulle vara på skoj) etc så kommer vi att urholka det stora förtroende vi just nu har. Det gör att oförstående människor med inflytande kommer att göra det svårare för oss i framtiden vilket är rätt dumt. Vi upplever redan lite av det pga urbaniseringen, men det kan bli OÄNDLIGT mycket värre, se bara på Holland. Tänkt tex på att v och mp vill förbjuda grytjakt, införa blyförbud och förbjuda jakt på flygande fågel. 


Det är alltså rejält osmart, ja faktiskt direkt korkat, att göra avkall på etiken bara för att man befinner sig i en FB grupp där snacket går eller man skriver på fyllan. 


Vill man tex visa bilder på djur man fällt för att man med rätta är stolt över det, jamen var lite smart då. Lägg djuret till rätta, visa inte tarmar som hänger ur buken på en räv som fått en v-max i bålen. Visa inte mer blod än nödvändigt, alla vet redan att det förekommer blod i samband med jakt men man behöver inte spä på folks fördomar i onödan. 


Om du nu har en lampa på bössan samt tillstånd att använda den så kan du väl vinkla bössan så lampan inte syns, den går trots allt att tolkas som ett bevis på jaktbrott. Det kommer bara leda till att vi i samband med den pågående jaktlagsutredningen (inte minst i den kommande remissrundan) kommer att möta fler krafter som vill inskränka våra möjligheter till jakt. 


Alltså: är du intresserad av jakt och vill fortsätta jaga i framtiden, tänk då på hur du visar upp den jakt du bedriver. Tänk på vad du skriver. Och fundera över hur det som du skriver eller säger låter om det lyfts ur sitt sammanhang. För det har ni väl sett? Hur vi systematiskt granskas och all möjlig och omöjlig skit dyker upp på de mest konstiga platser som belägg för jägarkårens uselhet och dåliga moral.


Kort sagt. Var lite smart när du snurrar omkring på sociala medier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar