Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 29 maj 2015

Varghybrid i Stockholmstrakten biter barn

I Värmdö löper en varghybrid lös. Två barn har blivit anfallna och bitna ännu så länge.

Expressen skriver:
Under onsdagen gick hunden, som är en korsning mellan varg och schäfer, till angrepp mot en fyraårig flicka som bor granne med SD-toppen och hans sambo.
– Ett vittne ser en liten flicka som blir jagad av en hund på gatan. Flickan ramlar och sedan hoppar hunden på henne och biter tag i arm och ben, säger Robert Heurgren vid Nackapolisen.
Men det var inte första gången:
Nio dagar tidigare gick samma hund till angrepp mot en 9-årig pojke. Pojken blev biten i armen och på sidan av magen. Han uppsökte cityakuten på Karolinska efter händelsen, enligt polisen.
– Han skulle springa till en kompis och hunden jagade honom så han ramlade och då blev han biten helt enkelt. Det var inte så att hunden nafsade eller försökte hälsa. Det var ett köttsår som blödde och trots att han hade en rätt tjock tröja på sig så bet hunden rejält. Jag är väldigt upprörd över att hunden har attackerat ett annat barn nu, säger pojkens mamma. 
Hunden ägs av SD-s ekonomiskpolitiske talesman Oscar Sjöstedt. Eller hund och hund. Expressen skriver som sagt att det är en korsning mellan varg och schäfer. Personligen kan jag inte förstå varför man skulle vilja ha en sådan hund, eller vad man nu skall kalla den.

Enligt wikipedia, där artskyddsförordningen sammanfattas, är tidiga generationer av varg/hundhybrider olagliga i sverige. På wikipedia kan man läsa:
Enligt Artskyddsförordningen, SFS 2007:845, får vildlevande rovdjur inte hållas som sällskapsdjur. Även hybrider mellan tamhund och vildlevande hunddjur är förbjudna att avla fram, importera, hålla och handla med. I detta förbud inkluderas Australiens vildlevande hund dingo. Som hybrider i lagens mening räknas första till fjärde generationen efter att korsningen ägt rum. Detta innebär att ovan nämnda internationellt erkända hundraser är tillåtna, detsamma gäller dingokorsningarna australian cattledog och australian stumpy tail cattle dog. Beteckningen varghybrid får inte användas vid annonsering.
Under några år har varghybrider diskuterats flitigt i vargskeptiska kretsar. Men frågan är dels hur farliga de är och dels i vilken utsträckning de förekommer i vilt tillstånd. Dag Lindren reder som vanligt ut begreppen på att auktoritärt sätt och menar  att i vår vilda vargstam är det inga problem att skilja ut ev hundinblandning i vargstammen. Vi har så god ordning på den att det inte är ett problem.

Uppenbarligen är det i Stockholm man skall se upp. Det är där var / hundkorsningarna biter människor!

3 kommentarer:

  1. SD säger sig ju gilla hårda tag mot brottslighet så det borde vara extra välkommet med en snabb avlivning.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr kommer väl debatten handla om sd istället för om vargar.

    SvaraRadera
  3. ...fortsättning, så att vargskeptikerna, dvs de som fortfarande tror varg är ofarlig, kommer fortfarande mena att inget barn är skadat.

    SvaraRadera