Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 12 maj 2015

Vargexpertens ändrade uppfattning - vargen är farlig och svår att förståEn intervju med en av sveriges främsta experter på varg, djurparksvarg. Han har omprövat hela sin inställning till varg efter den tragiska dödsolyckan i Kolmården 2012:
Efter dödsolyckan i Kolmårdens djurpark har en av Sveriges främsta experter omprövat sin inställning till vargen. – Det var ju ett dråpslag. Vi trodde att vi förstod vargarna, säger Mats Amundin.
– Vi kunde inte förstå att det överhuvudtaget kunde hända, och det förstår vi fortfarande inte, säger Mats Amundin som är zoolog och forskningschef på Kolmårdens djurpark.
Så trots alla de varningssignaler som registrerades i samband med möten människa-varg i Kolmården krävdes det ett tragiskt dödsfall för att vargen skulle betraktas som farlig...

Se klippet, det är intressant.


1 kommentar:

  1. Mycket intressant. Väl så intressant, eller värre är att hela Sverige är fyllt av personer i maktställning så indoktrinerade av sin tro att de "inte kan förstå" vad som är uppenbart för varje person med lite mer distans. Det finns många djupt troende i Sverige.

    SvaraRadera