Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 10 mars 2015

Patron ur!

Egentligen en självklarhet. I samma ögonblick som jakten bryts eller man lämnar passet är det patron ur som gäller. Det hade den 80-årige mannen i Tidaholm missat. Polisen skriver i sin händelselista:
I ett hus på Västra Ringvägen har ett skott avlossats. Skottet har gått genom en vägg och in i grannhuset.
I sin bostad har en man i 80-årsåldern har gjort vapenvård på ett jaktvapen, en studsare. Vid en blindavfyring har ett vådaskott avlossats. Skottet har gått genom en vägg och in till grannen. Grannhuset var inte tomt vid tillfället men ingen person kom till fysisk skada. Mannen är chockad och ledsen över det inträffade.
Polis kom till platsen och totalt sex vapen omhändertogs. En anmälan gällande framkallande av fara skrivs.
Det hela har uppmärksammats i media, de stora mediedrakarna publicerade ett TT-referat medan GT/Expressen fått tag på de drabbade.  I det beskjutna huset satt en 17-årig kille, Philip, och pluggade. Han satt inte i sitt rum utan i nedervåningen och tur var väl det:
Philip ringde sin mamma som åkte hem från jobbet, och tillsammans kunde de konstatera att det fanns ett hål i väggen. Kulan hade sedan perforerat skrivbordet, trasat sönder sitsen till skrivbordsstolen och gjort hål i sängmadrassen.
Självklartt var mannen upprörd och ledsen över det inträffade meningen är nog förvånad över att vapnen omhändertogs. Det jag inte kna förstå är hur man kan genomföra vapevård utan att dra ut slutstycket. Hur kommer man över huvud taget åt?

2 kommentarer:

  1. Han hade väl inte plundrat magasinet, så när han hade dragit pipan förde han fram slutstycket och blindavfyrade. Kan det inte vara så?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte inte ens på det. Men det låter fullt rimligt.

      Radera