Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 17 mars 2015

Genzo Xo-2 eftersökslampa

Härom veckan var jag runt Hylte lantmän och köpte en knivslip. Då kunde man för 100 kr köpa till en eftersökslampa Genzo Xo-2. Eftersom man inte kan få nog många lampor slog jag till. Ordinarie pris är 595 kr. 
Lampan levereras med uppladdningsbart batteri, laddare, adapter för 12v laddning, samt vapenfäste. 
I morses innan det ljusnade var jag ute en sväng. Jag var ändå ute på jobb, skulle följa upp en vindkraftetablering i detta fall hur man upplever verkens säkerhetsbelysning. Passade då på att plocka med den nya lampan för att testa dess kapacitet.

Lampan är stark, den uppges leverera 150 lumen. Skulle tro att den ligger däromkring. I morses så hade jag med lampan lätt kunnat skjuta råbock på 100 m. Så bra var ljuset. Men det var torrt ute. Hade det varit blött kan jag tänka mig att det möjliga skjutavståndet skulle halverats. Motsatt effekt får man vid rimfrost och snö. Där ökar möjligheterna högst avsevärt.

Kort sagt en väldigt prisvärd lampa. Det enda jag irriterar mig på är vapenfästet. Jag vill att det skall gå snabbt att sätta på/ta av, det som levereras med lampan är mer eller mindre permanent. Bäst tycker jag att fästen för rail är, även om rails är något som jägareförbundet av någon anledning ser som allt för militära för att höra hemma på jakt och eftersöksvapen men i det är jag väldigt oenig med förbundet. Där tycker jag att förbundet har en onödigt konservativ och direkt föråldrad inställning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar