Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 20 januari 2015

Test: TOPS travelin man 2

TOPS är ett amerikanskt företag som gör mycket bra knivar. Några enstaka kan beställas från olika svenska nätbutiker, mitt ex knep jag på en utförsäljning på Knivbutik.se)
TOPS travelin man 2 är en rejäl liten kniv utan handtag. Väger knappt 150 gram, är 20 cm lång varav 9,5 utgörs av bladet, Bladet är 3 cm högt och 4 mm tjockt. Den har hög slipfas. Som alla liknande knivar är greppet inte optimalt, den är helt enkelt lite för tunn. Å andra sidan får den därigenom plats bra tex på en annan större kniv, som här nedan tillsammans med Böker Plus Rold.
Kniven är tillverkad i kolstål och pulverlackad. Kolstål gillar jag, det är lätt att bryna upp en bra egg även med enkla medel. Det krävs inte diamantbrynen och annat. Storleken och eggformen gör den bra till såväl urtagning som flåning, därtill är det nog den kniv jag har som är enklast att rengöra...

Kniven går bra att tälja med även om knivar med fylliga handtag ger bättre möjlighet att utnyttja handens kraft. Att använda den som kil, dvs slå på dess rygg med ett vedträ när man splintar ved går alldeles utmärkt.

Summa summarum, en mycket trevlig och bra kniv som lämligen kan komlettera en större kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar