Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 22 januari 2015

Så lätt att det blir fel när man pratar varg

Igår nådes jag av nyheten att en varg körts på av en bil i Blekinge. Det spom gjorde detta till något intressant var dels att vargen uppgavs vara i sällskap med en till var och dels den pågående vargjakten som borde ge allmänheten tankar kring hur många varar som faktiskt finns i våra skogar. Såhär stod det inledningsvis på polisens hemsida:
En viltolycka inträffar i Hildehult där en personbil kolliderar med en varg som avlider vid olyckan. Enligt bilisten ska vargen haft sällskap med en annan varg som inte skadades vid olyckan. Inga personer uppges ha kommit till skada.
Senare visade det sig att det inte var många rätt i den  rapporteringen. Bilen visade sig vara ett tåg:
Uppdatering/rättelse: Det ska vara ett tåg som kört på vargen och ingen personbil. Polispatruller skickas till platsen för att kontrollera om det verkligen är en varg. Är det en varg kommer den att tas omhand av polisen för att sedan överlämnas till länsstyrelsen och sedan statens veterinärmedicinska anstalt.
Och vargen en hund:
Uppdatering: Det visar sig vid kontroll vara en hund som blivit påkörd. Hundens ägare har blivit underrättad.
Nu är sammanblandningen inte helt oförklarlig. Hunden var nämligen en siberian husky som lätt kan blandas samman med varg. Inte minst i en stressig situation.

1 kommentar:

  1. Att förväxla en Husky med en varg är väl förlåtligt, men att förväxla en bil med ett tåg, då............................

    SvaraRadera