Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 25 november 2014

Missat jubileum....

Jag missade helt att det i förrgår var 4-års jubileum för bloggen. Den startade alltså den 23 november 2010. Sedan dess har mycket hänt, inte minst lite drygt 3000 publicerade blogposter.

När jag nu passerat dessa fyra kritiska åren kan jag konstatera att jag fortfarande tycker att det är väldigt roligt att blogga. Ambitionen är minst ett nytt inlägg per dag, om inte annat så för att det alltid skall finnas något nytt och oftast aktuellt att läsa när man kikar in.
Längst ner på sidan finns en lista med de 10 populäraste inläggen sedan start. Allra populärast är två lite avvikande inlägg, det ena en liten vitsig sak jag skrev efter att ha sett ett enhornat rådjur, just ordet enhörning drog mycket besök. Det näst mest besökta handlade om Görings jaktslott Karinhall. Nazister säljer, så är det bara. Jag har flera gånger i jobbsammanhang pratat med olika vetenskapsjournalister/redaktörer och det är tveklöst så att en populärhistorisk tidning med en text om andra världskriget med SS-soldater på framsidan säljer betydligt bättre än något annat.

Därefter är typ 6 av de 10 mest lästa inläggen skrivna om etik och potentiella hot mot jakten. Uppenbart är att en bra titel på inlägget drar besök. Ett inlägg som nämner Inhwan (jägmästaren på Elghammar) har fått en del besök iom Lotta och Leif jagar. Ett annat som diskuterar Blundstonekängans kvalitet har fått många besök, dels på egna meriter och dels genom att bloggrannen Cornucopia? länkat den en, kanske två, gånger.

Hur som helst. Jag är nu lite nyfiken på om ni har några favoriter ur bloggens arkiv. Vad tycker ni har varit roligast eller intressantast att läsa om? Är det jaktskildringar? Funderingar? Etikresonemang? Kommenterade nyheter? Recensioner? DIY texter? Eller tycker ni kanske bara att jag är en irriterande gök som ni inte kan låta bli att läsa för att sedan snacka skit om över en kopp kaffe på jobbet?

Det inlägg som jag fått mest skit och flest direkta hot för var när jag i text och bild beskrev hur man tar hand om ett illerskinn. Det var tydligen extremt känsliga grejer. Själv såg jag det som allmänbildning och ett stycke kulturhistoria...

1 kommentar:

  1. Jaktskildringar och tillvaratagande av viltet är intressant att läsa om..likaså Diy grejer..rakborsten du gjorde är grym..

    SvaraRadera