Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 5 oktober 2014

Trevlig överraskning

Igår fick jag en trevlig överraskning.

Som ni kanske minns så satte jag ut en bunt fasaner i markerna förra året. De jag tänkt spara för avel gick åt i en mårdattack men några dussin kom ut i frihet.

Jag hörde och såg dem förra höstas och i vintras men under det senaste halvåret har jag varken hört eller sett dem. Förrän igår. Då släppte jag terriern i mossen och på de oslagna ängarna norr och nordväst om gården. Hon hittade inga rådjur, vilket var tanken, däremot stötte hon några gånger upp fasaner. Jag skulle säga att det rörde sig om ett tiotal som hon fick att ta till vingarna. Däribland minst en familjegrupp/kull. Detta innebär att utsättningen gick hyfsat trots allt. Idag får jag ta och gå dit med Essa (med kamera men utan bössa) så får vi se hur det går.
__________
Jag sög rådjur på håll, på andra sidan bäcken. En get med tre kid, detta innebär att jag har minst två sådana ekipage i närheten av gården. Jag har inte sett mycket räv, så kanske är det ett dåligt rävår i min trakt....

3 kommentarer:

 1. Kul med fasanerna! De senaste årens rävjakter kanske börjar visa resultat..både du och heikki har väl jobbat på bra där i trakten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är såklart samma fasaner som vi hämtade i samband med att vi for till Skara om du minns....
   Jag har försökt nöta på både räv och grävling men känner mig otillräcklig, tror Heikki har en liknande känsal. Å andra sidan kanske det gjort något åt saken.

   Radera
  2. Jag mena kul att fasanerna överlevt,troligtvis har ni ökat på överlevnadschanserna något med er rävsatsning..jag är dock förvånad att de klarat sig ifrån rovfågel..något som det verkar finnas gott om borta vid ditt..

   Radera