Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 9 oktober 2014

Stölder i jaktbutiker

Stölder och snatterier är något alla vi som vid ett eller annat tillfälle jobbat i butik har erfarenhet av. Det är jobbigt med svinn, det skapar merjobb och det gör att marginalerna minskar vilket gör att priserna för ärliga kunder ökar. Bara för att kompensera det som de individer vilka inte kan skilja på ditt och mitt plockar med sig. Sett i ett nationellt perspektiv snattas det för ungefär 6 miljarder kr varje år. För att kompensera detta måste genomsnittssvensken betala i snitt 1290 kr extra i form av högre priser per år.

Emellanåt dyker det upp info om objekt som stulits från jaktaffärer. Småsvinnet dyker aldrig upp i dessa sammanhang. Oftare rör det sig om tex kikarsikten, dvs relativt små föremål med ett högt värde. Det senaste exemplet fick jag via FB sent i går kväll. Då rörde det sig om ett leupold vx-r 1,25-4x20 värt drygt 5000 kr som stulits. Wildboars (Marks jakt och fiskecenter) skriver:
 STÖLD I BUTIKEN

Vi blev för en tid sedan av med ett kikarsikte Leupold VX-R 1,25-4x25 värde 5600kr i butiken. Vi vill påminna om straffsatsen för en sådan stöld inte går som snatteri utan stöld med fängelse som straff.
Varför säger vi nu detta?
Jo vi har lyckligtvis stenkoll på vem som stal det och vi ger personen 7 dagar till att krypa till korset och erkänna, lämna åter/betala varan. Skulle personen inte dyka upp och göra rätt för sig, så presenterar vi personen här och gör en polisanmälan.
Det bevismaterial vi har är fullgott för en anmälan.
Jag hoppas att det löser sig för Johannes och hans personal. För det är för djävligt när sådant händer! Och dett vore trevligt om Wildboars kunde fortsätta med såväl låga priser som hög service.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar