Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 2 oktober 2014

De grymma och farliga jaktknivarna

Åter igen kan vi se märkliga rubriker där en kniv för att framstå som farligare och grymmare kallas jaktkniv..... På Aftonbladets hemsida finner man en bit ner i artikeln följande mellanrubrik:

Hade med sig jaktkniv och buntband

Att det skulle vara en jaktkniv framhålls även i texten. Men ta er en titt på kniven, tycker ni verkligen att det är en jaktkniv:
Det är en Smith and Wesson fällkniv med delvis tandat blad. Jag har inte lyckats klura ut vilken kniv det är men det borde gå att hitta. Det enda jag direkt kan säga är ju att det definitivt inte är en jaktkniv. Kanske skall den ses som "taktisk" eller som en "räddningskniv". Det tandade bladet är ju för att snabbt och lätt kunna kapa rep, bälten, stroppar etc. Knivens bladform är i mitt tycke för spetsig för att duga som jaktkniv.

Summa summarum. Media använder sig åter igen av begreppet "jakt" som ett förstärkningsord i syfte att lyfta fram hur farligt och obehagligt ett föremål är. Bara genom att nämna ordet jakt så får man en koppling till blod och att skära i kött. Det aftonbladet vill är såklart att ytterligare visa hur märklig och farlig den amerikanske nätkontakten var. Man spär på myten om de farliga främlingarna ytterligare. Men det är klart. Aftonbladet lever på rädsla och skvaller. Det säljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar