Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 18 september 2014

Gårdagens viltvårdsinsats

Gårdagens viltvårdsinsats bestod i att plantera ett dussin körsbärsträd i en gammal ledningsgata som inte används längre.Åtminstone fåglarna kommer att uppskatta detta när träden börjar bära frukt.

7 kommentarer:

 1. Bra! Tror du de får vara ifred för klövviltet? Kan nog vara bra att sätta snitslar i dem eller sätta nät runt...iallafall tills de rotat sig. Komplettera med svarta vinbär och vresros så får du ett bra fågeltillhåll..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Good point. Får sätta lite snitslar i dem.

   Har planer på att göra ett gäng avläggare från mina vinbärsbuskar och plantera upp i ledningsgatan och i den öppna skor som växer därikring. Har nog lite rosor att dela också, bra förslag.

   Radera
  2. Körsbären var rotskott från ett träd jag tog bort nere på tomten. Bättre att plantera ut dem än att köra ner dem med gräsklipparen var min tanke.

   Radera
  3. Vad säger grisen?
   Fast jag har inga spår sett på ett tag...
   Förresten.. Var är dovhjortarna?
   Jag har inga sett på månader....

   Radera
  4. Jag har inte heller sett några grisspår på länge. Tror jag såg spår kring midsommar senast. Däremot har jag fått flera rapporter om aktivitet på markerna direkt norr om våra.

   Dovhjortarna, ja dem har inte jag heller sett, däremot har jag fått aktuella rapporter om en del fina hjortar strax söder om byn. Jag blir inte riktigt klok på dem om jag skall vara ärlig. Får väl läsa på lite...

   Radera
 2. Ni får ju inte glömma bort att körsbär drar grävling...således kan det bli ett bra stråk att passa grävling på om några år..

  SvaraRadera