Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 22 augusti 2014

Tjuvjakt i södra Halland

Det senaste dygnet har det dykt upp flera rapporter om misstänkt tjuvjakt i södra Halland. Det pratas om en mörk King Cab från vilken det skjutits i gränsområdet mellan Halmstads och Laholms kommuner.

Det hela kulminerade med att någon åkte fram till en foderplats i går kväll (22-tiden). Bukskjöt en gris från bilen. Eftersom grisen inte blev kvar på plats avvek även bilen. Rådiga jägare upptäckte det hela och gjorde eftersök varvid den skadade grisen kunde fällas. Händelsen är givetvis polisanmäld.

Jag tror att sådana händelser är rätt vanliga. Det ovanliga är att jägarna är så tätt inpå tjuvjägarna. Kanske beror det på att det är fler jägare ute just nu iom att själva jaktsäsongen gått igång på allvar vilket gör att man i högre utsträckning upptäcker tjuvjakten.

Senast i förrgår skrev jag om tjuvjakt och möjligheten att sälja kött lätt och enkelt via annonssiterna på nätet.

Utvecklingen är inte bra. Men som vid grannsamverkan så antar jag att det som gäller är att observera och dokumentera snarare än att ingripa. Förövarna i dessa fall är ju trots allt beväpnade. Om de är tillräckligt desperata att använda sina vapen mot människor vet jag inte, men det är inte omöjligt. Det hänger helt på vilka de är och det vet vi ej.

Sammanfattningsvis, håll ögon och öron öppna när ni är ute. Fota eller dokumentera på annat sätt det som är misstänkt, inte minst bilar. Ägaruppgifter om fordon får man genom att SMSa registreringsnumret till 72503. Är det någon från byn, jamen dåså, då kanske det inte är så konstigt. Men är fordonet avställt eller kommer från någon konstig plats kanske man skall bli lite alert. Eller om regnumret inte stämmer med bilen i fråga, t.ex. regnumret tillhör en volvo v70 men sitter på en mörk King Cab...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar