Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 25 augusti 2014

Nytt program om jakt i P1

Från Svensk Jakt, tror det kan vara något att tipsa era vänner om:

Om bara någon timme har radioprogrammet Jakt i P1 premiär. Enligt skaparna är programmet till för alla "som ser skogen lite utifrån och funderar på vad som händer där bakom trädridån."
– Det ska bli roligt att göra ett jaktprogram för oss som inte själva jagar. Med tanke på hur mycket vilt det finns här i Sverige är det ju konstigt att vilt inte är en större del av den traditionella svenska husmanskosten, säger David Silva, programledaren i ett pressmeddelande
David Silva stämmer i serien träff med bland andra en miljöpsykolog, en historiker, en konservator och en vegetarian som jagar.
Programmet sänds fyra måndagar framöver i P1 med start idag den 25 augusti klockan 10.35.
VIKTIGT TILLÄGG, START 1 SEPTEMBER!
SR pressmeddelande:
Med start 1 september sänder P1 en ny serie om jakt i fyra delar under rubrikerna mat, makt, historia och känsla. Vad händer inombords i det ögonblick jägaren kramar avtryckaren? Hur gick det till när allmogen fick jakträtt? Var tar alla älgstekar vägen och varför blir samtalet om jakt ofta så aggressivt?
Publicerat måndag 9 juni kl 11:00
Dela
Jakt i P1 är programmet för alla som ser skogen lite utifrån och funderar på vad som händer där bakom trädridån.
– Det ska bli roligt att göra ett jaktprogram för oss som inte själva jagar, säger David Silva, programledare. Med tanke på hur mycket vilt det finns här i Sverige är det ju konstigt att vilt inte är en större del av den traditionella svenska husmanskosten.
David Silva stämmer träff med bland andra en miljöpsykolog, en historiker, en konservator och en vegetarian som jagar.
Producent och reporter är Jenny Berntson Djurvall.
Sändningstid: måndagar kl. 10.35 i P1 med start 1 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar