Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 21 augusti 2014

Essas tredje grävling

Igårkväll var jag ute en sväng med Essa. Det blåste friskt. Jag körde ner mot byn och vi gick en bra bit innan jag släppte hunn. På det viset hade vi en lång sträcka med impediment, vallar och havreåkrar kringgärdade av murar mellan oss och bilen. 

Essa sökte ut fint i täta lover. Hon täcker in marken ganska bra när vi är ute. Ett par gånger fick jag styra bort henne från rådjur. Tanken är att hon inte skall jaga rå utan fågel och rovvilt (inklusive gris). Och det verkar ju vara på rätt väg. 

Vi var framme vid de sista fälten innan bilen när Essa drog iväg med förnyade krafter och ett extra schwung i steget. Minuten senare stormskällde hon. Jag sprang närmare. Essa mötte upp, rapporterade, och återgick till att skälla. Väl framme såg jag en hyfsat stor grävling trängd mot en mur. Den var rejält aggressiv. Fräste. Gjorde täta utfall mot både mig och hunn. 

Jag laddade revolvern och smög förbi Essa in i snåret kring muren. Böjde mig fram och på 20 cm håll satte jag kulan i grävlingens panna. Så fort skottet gått trängde sig Essa fram och släpade ut grävlingen. Ruskade den som en liten vante. Detta trots att den vägde in på 12 kg när vi kom hem...

2 kommentarer: