Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 11 augusti 2014

Barnens bästa jakt

Mina telningar, 7 och 10 år gamla, följer med och jagar med sporadiska mellanrum. Att sitta på pass är sisådärkul efter en halv dag. Jag har funderat på vilken typ av jakt de kan tänkas tycka är kul.

Eftersom det fortfarande är sommarlov så kollade jag med ungarna om de ville jaga grävling* igårkväll. Och det ville de. Om det var av nyfikenhet eller för att slippa lägga sig vet jag ej. Hur som helst. De var otroligt på så redan strax efter åtta var det svårt att hålla dem inne.

Vi lastade in oss i bilen och for till ett stort gryt en hyfsad bit från vägen. Även denna kväll inledde Essa med att tjurrusa i fem minuter innan hon lugnade sig och började söka mer sansat. Sedan började hon söka ut i fin solfjäderform åt olika håll i takt med att vi gick fram mot grytet.

Vi passedare ett stängsel och Essa rusade iväg mot grytet. På pejlen såg jag att hon drog förbi. Stannade upp och började skälla. I två minuter skällde hon medan pricken på gps-en sakta flyttade sig.

Till....

...grytet. När vi kom fram var Essa till hälften nere i en av gångarna, fortfarande skällandes....

Attans. Hade vi väntat ett par minuter till så hade grävlingen hunnit längre bort från grytet och jakten kanske fått en annan avslutning....

Men, det roliga var att barnen var stormförtjusta. Trots att det inte blev något denna kväll var de supernöjda och grabben sa:

"Pappa. När jag blir stor skall jag bli jägare."
_____
*Av någon anledning sa grabben hela tiden vildsvin även om han menade grävling.

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nej då, ett stort och vidsträckt sandgryt.

      Radera
  2. Jag kan komma med hund och spade om du har lust..ungarna kanske vill vara med och gräva också..mvh

    SvaraRadera