Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 3 juli 2014

Ny Garmin på gång i Sverige

Pressmeddelande från Garmin, en ny GPS som lovar mycket:

Garmin® presenterar Alpha™ Ett avancerat hundspårningssystem för extra kontroll och säkerhet

Pressmeddelande  •  2014-06-27 12:42 CEST


Garmin presenterar nu Alpha, ett avancerat hundspårnings-system för krävande jägare. Systemet består av en ny handenhet och ett nytt halsband som tillsammans ger många nya funktioner.
– Efter framgångarna med Alpha i USA har vi nu anpassat produkten till den lokala marknadens behov och vi är glada att kunna erbjuda den europeiska marknaden ett nytt avancerat hundspårnings-system. Systemet bygger på våra erfarenheter från Astro men har vidareutvecklats för att ge bättre kontroll och högre säkerhet under jakt med hundar, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor.
– Införandet av Alpha i vårt sortiment visar vårt engagemang för att anpassa produkter till lokala behov och att skapa nya.
Alpha 100 spårenhet
Alpha 100 har en räckvidd på upp till 14.5 km beroende på terräng. Den har en tre tums pekskärm som kan användas med handskar och har perfekt läsbarhet under alla ljusförhållanden. Alpha spårar dina hundar, men också dina jaktkompisar som har en Alpha-enhet. Du kan skicka och ta emot förvalda meddelanden samt nödmeddelanden, så att dina kompisar snabbt hittar dig vid ett nödläge.
Du kan följa dina hundar på hundpejlsidan, med hjälp av tydliga färgkodade pilar på en kompassros som visar riktning och avstånd till varje hund. Du kan också använda kartsidan och den stora skärmen ger en tydlig bild över dina hundar och jaktkompisar. Alpha har en förinstallerad topografisk karta på 1:100 000 och kan om du vill kompletteras med Garmins topografiska Friluftskartor. Det ingår även ett års prenumeration på BirdsEye satellitbilder.
Alpha har flera nya funktioner som hjälper dig att kontrollera dina hundar. När hunden står eller skäller får du en ljud eller vibrationssignal. Du kan också ställa in anpassade radie eller Geofence-varningar för att bli uppmärksammad på om din hund har gått in eller ut ur ett förutbestämt område. Denna funktion förbättrar hundsäkerheten och gör det möjligt för dig att reagera i tid, när du jagar nära vägar eller befolkade områden. Alpha kan även styra actionkameran VIRB om du vill filma det som hunden ser och aktivera kameran på distans.
T5 hundenhet för avancerad spårning
Nya T5 hundhalsband har utvecklats för att optimera jakten tillsammans med din hund. T5 är vattentät ner till 10 meter, VHF-antennen är av massiv flätad stålvajer och sattelitmottagaren är en kombinerad GPS/GLONASS-antenn placerad uppe på hundens hals. Med detta avancerade system kommer du spendera mindre tid till att vänta på satellitmottagning och halsbandet kommer behålla sin position även i tät skog och djupa dalar under jakten.
T5 har en uppdateringsfrekvens på ner till 2.5 sekunder. Uppdateringshastigheten kan ändras när som helst från Alpha-enheten och den kan även sättas i ett speciellt strömsparläge som automatiskt växlar till en lägre uppdateringsfrekvens när batteriet sjunker under 25% av laddningen. På så sätt förlängs batteritiden så att du säkert hittar din hund. Ett fulladdat batteri håller i mellan 24 och 48 timmar.
Med hjälp av vibrationer och tonsignaler i halsbandet kan jägaren ”prata” med sina hundar och kontrollera dem på distans. Det finns också en LED-lampa på halsbandet som kan aktiveras från handenheten och som syns på upp till 100 meters avstånd på natten.
T5 är kompatibel med Alpha 100 och Astro 320, men T5 kan inte användas med Alpha och Astro samtidigt. Vid användning tillsammans med Astro 320 uteblir vissa funktioner och handenheten måste uppdateras till senaste mjukvara. För mer information besök www.garmin.se/alpha
Alpha beräknas finnas tillgänglig i juli 2014 till ett rekommenderat cirkapris på 7 699: - inkl halsbandet T5. Endast T5 kommer kosta 2 895: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar