Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 4 juni 2014

Tänk rätt i fortsättningen

Det gäller att tänka sig för så det inte blir fel. Kvinnan i nyheten nedan, som jag saxat från P4 Jönköping, tänkte. Men hon tänkte definitivt inte rätt, snarare tvärt om:

40 000 i böter för kvinna som byggde vildsvinsfälla

En kvinna i 55-årsåldern i Jönköpings kommun har dömts för jaktbrott. Hon ska ha konstruerat en anordning för att locka till sig vildsvin på sin fastighet.

Kvinnan byggde upp en gång av höbalar som ledde till en större inhägnad av höbalar. Där placerade kvinnan bröd och en kamera som registrerade när något rörde sig och då skickade ett sms till henne. Kvinnan kunde då på avstånd med hjälp av en lina till en grind vid inhägnaden stänga om djuren som kommit in där.
Enligt kvinnan har hon inte jagat några vildsvin, utan bara velat räkna dem för att se hur stora flockarna är.
Men kvinnans förklaring hjälper föga. Jönköpings Tingsrätt skriver i sin dom att "även fångst av vilt betecknas som jakt enligt jaktlagen".
Frågan var då om kvinnan haft för avsikt att fånga djuren och med tanke på att grinden stängts om eventuella vildsvin som tagit sig in i fällan så menar tingsrätten att syftet var att fånga dem.
Att bygga upp och använda en sådan här konstruktion är förbjudet, enligt tingsrätten. Kvinnan döms till 40 dagsböter à 1000 kronor, totalt 40 000 kronor alltså.
Detta var ett jaktbrott på riktigt, till skillnad från alla de fällor som APU på rent djävelskap brukar anmäla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar