Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 18 maj 2014

Skvättar av blod...

...får jag torka några gånger per dag. Essa är nämligen inne i sitt första löp. Hon är rejält svullen, det ser nästan ut som om hon håller på att tappa byxorna.

Men att hon löper hindrar henne inte från att visa ett ordentligt viltintresse. Senast i morses gock hon igång ordentligt. Vi råkade stöta upp en fjoling när vi gick genom skogen. Först stod vi stilla och tittade, Missan, Essa och jag. Fjolingen märkte oss först inte. Efter en stund blev Essa otålig. Började gny lite. Fjolingen riktade om sina enorma öron. Tog sedan till schappen. När den började röra sig ordentligt tände Essa till. Hon började slita ordentligt i kopplet och när vi kom fram till spåret drog hon i med ett väckskall. Fortsatte att skalla i spåret som vi följde i knappt 100 m.

Nog är hon viltintresserad! Detta bådar gott!

4 kommentarer:

 1. Ska du jaga klöv med fågelhunden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara i sverige det ses som en renodlad fågelhund. I centraleuropa är vorstehn en allroundhund.... Inte för inte som den kallades yrkesjägarens favorithund förr....
   Jag tänkte börja med fågel och när det sitter blir det även pälsvilt. Men jag tänkte hålla ner på rådjur, hon är så djävla snabb så det kan bli trist. De spår hon har fått gå hittills har varit släpspår av räv och gris.

   Radera
 2. Ja äntligen löper båda nu så det blir parning när det är dags

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Skall bli kul att följa!

   Radera