Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 6 maj 2014

Djurens Parti ger sig på jakten

Djurens Parti har just levererat en bredsida mot jakten i en debattartikel på SVT. Det är en soppa utan dess like fylld med okunskap och medvetna missförstånd:
Rovdjuren skjuts för nöjes skull som en morbid hobby, och älg och rådjur ses som gratis frysfyllning
Gratis? My ass! De har uppenbarligen inte funderat över vad jakten omsätter och vad detta blir utslaget per kg kött. Inte blir det något billigt kött i alla fall. Vidare:
Nu ska det svenska folket se Lotta Lundgren lära sig att jaga i tv-rutan ihop med Leif GW Persson. Samtidigt, mitt i pågående valrörelse jobbar regeringen i smyg för att skapa en helt ny myndighet.
Ny myndighet i smyg? Det har föreslagits öppet när utredaren av jaktlagen presenterade ett delbetänkande. För övrigt är Lotta och Leif programmen mycket bra, jag har sällan sett jakt skildras så bra som i dessa program och det är väl det som Djurens Parti tycker är hotfullt.... Vidare en bit ner efter att ha spytt galla på Eskil Erlandsson och de två jägarförbunden:
Däremot ser vi ser vi stora ansträngningar hos dem för att öka jägarkårens medlemsantal – man söker aktivt nya medlemmar hos ungdomar, kvinnor... Vilka andra särintressen eller vilka djur- och naturorganisationer får dessa summor av skattemedel för att öka sitt medlemsantal? Inga.
 Nu är de ute på tunn is. Jägarorgansiationerna får inte pengar från skattemedel, de får pengar från viltvårdsfonden för att gynna och informera om viltet. Viltvårdsfonden är som alla vet inte skattemedel utan avgiftsmedel som landets jägare betalar för att få jaga. De som lyfter skattemedel är däremot t.ex. WWF, SNF och Rovdjursföreningen.  Det Djurens Parti vill göra med viltvårdsfonden är något helt annat:
Djurens parti vill lägga de statliga 60 viltvårdsmiljonerna på bland effektiva poliser och tjänstemän som lagför de jägare som begår grova jaktbrott, något som åklagare länge begärt.
Ja, sug på den!

Jag kommer i alla fall inte att rösta på Djurens Parti i EU-valet. För det är en propagandaartikel inför EU-valet som publicerats, inte något ifrågasättande av Lotta & Leif jagar.

Tillägg: Magnus Rydholm bemöter Djurens Parti i en läsvärd inlaga.

1 kommentar:

  1. Det var snurrigt värre undrar vad de har rökt för något.

    SvaraRadera