Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 30 april 2014

Snart EU val - hur skall det gå för jakten?

Nu är det inte så många veckor kvar tills vi väljer våra EU-representanter. För att underlätta valet för er läsare så håller jag på att läsa in mig på de olika partierna och representanterna. Denna inläsning kommer att resultera i en blogpost fredagen innan EU-valet går av stapeln.

Blogposten kommer att presentera de olika partiernas linjer generellt, eftersom det är få personer det rör sig om så kommer jag att försöka lyfta fram om de olika individerna gjort något anmärkningsvärt för eller emot de intressen jägarkåren i Sverige har.
EU-valet är intressant så tillvida att det finns ett par partier utöver de i Sveriges riksdag som faktiskt representerar Sveriges intressen. Dels är det Junilistan och dels Piratpartiet. Jag kommer självklart att lyfta fram vad dessa står i jaktliga frågor.

Jag kan redan nu konstatera att där finns ett par partier som bör vara fullständigt oacceptabla för jägare och skyttar, det är alltså partier (och representanter) vilka utmärkt sig som extremt negativa för svenska jaktliga intressen. Carl Schlyter (mp) är en EU-parlamentariker som sticker ut. Han har lobbat hårt för att Kommissionen skall ta sverige i örat angående vargjakten. Cecilia Malmström (fp) har varit drivande i ett vapendirektiv vilket skulle vara negativt för svenska skyttar och jägare om det går igenom i föreslagen form. (mp) och (fp) går med andra ord bort.


1 kommentar:

  1. Alltid trevligt att läsa dina inlägg.
    Trevlig Valborg!

    SvaraRadera