Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 29 april 2014

Polisens handläggningstider - igen

Nu börjar det dra ihop sig. Snart har det gått 30 arbetsdagar sedan jag lämnade in min licensansökan på en drilling. Jag lämnade in den den 19:e eller 20:e mars, få kontrollera mitt kvitto för att veta säkert. När de 30 dagarna passerats tänker jag lämna in en JO-anmälan.
Härom dagen var det en artikel i Sydsvenskan om problemet ur ett skånskt vapenhandlarperspektiv:

Han har reserverade vapen för drygt två miljoner kronor väl inlåsta på lagret.
Det är gevär som är köpta men som inte kan hämtas ut och betalas förrän den nya ägaren fått licens för vapnet.
Två miljoner är nästan en tredjedel av vad Fredrik Bertilsson säljer vapen för under ett år. Nu är pengarna låsta, en lagerhållning som inte bär sig i längden.
– Flera av mina kolleger runt om i landet har fått svårt med ekonomin för att polisen fryser deras försäljningssiffror med sin tröga handläggning.
Samtidigt presenterar naturvårdsverket i ett pressmeddelande ett nytt system för att registrera jägarexamen, något som gör att fler snabbare kan ta del av polisens saktfärdighet:
Det nya jägarregistret förenklar hanteringen av jägarexamen som snabbar upp processerna. Idag kan det dröja några månader innan resultaten från jägarexamen registreras, det leder i vissa fall till långa handläggningstider av vapenärenden hos polisen. Nu ska provledare för jägarexamen själva registrera resultat direkt i jägarregistret och resultaten blir tillgängliga direkt.
─ Med det modernare systemet kan polisen snabbare få information om en person har jägarexamen och snabba på handläggningstiden för vapenärenden. Naturvårdsverket och polisen är överens om att det är viktigt att förbättra servicen för jägarna, berättar Daniel Bladh, projektledare på Naturvårdsverket.

3 kommentarer:

 1. Så kallad soft power, handlarna svältas ut., svårare köpa vapen, misstänkliggöra jägare genom associationer, färre jägare, färre vapen - ingen ogrundad rädsla för uppror.

  Bara barbarer använder brutal kraft.

  SvaraRadera
 2. Väntetiderna väntas att öka.... Rykten säger att 3 handläggare har sagt upp sig i VG och de kommer inte att ersättas!! Hoppas att detta icke stämmer!! :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erik fick just sina licenser. Inlämnade 24 februari...

   Radera