Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 1 april 2014

Jaktrelaterade aprilskämt 2014

Första april. Har du blivit lurad?

Jägareförbundet bjöd på två. Den första handlade om att man nu skall tillåta vitsvansvilt i norra sverige och att den inledande jakten skall vara i form av kändisjakt. Den andra var på jägareförbundets blogg där Glöersen skrev om varghybrider:
Det betyder att SVA nu har bevisat att vi har varghybrider i våra skogar säger den finska genetikern Ensimmäinen Hutikuu, enligt tidningen Våra Rovdjur. Era svenska vargar är inte renrasiga, det är en blandning mellan västlig rysk varg och östlig kungskobra. Någon annan förklaring kan inte Hutikku ge eftersom den döda vargens bitskador lett till död i förgiftning.
Hela Gotland menade att försvaret får tillstånd att fälla 800 rådjur på gotland i syfte att träna på rörliga mål.
Viss kritik har dock framförts mot planerna att också använda de stridsvagnar som magasineras på Tofta skjutfält.
Kapten John H Miller säger till GT att det "så att säga krävs lite större mål för dessa" och att man vill ordna stora utfodringsplatser för att locka dit många rådjur.
Det är främst miljörörelsen som protesterar mot detta, och i pressmeddelande som skickades på tisdagmorgonen från Fältbiologerna skriver man att det "är synnerligen olämpligt att använda stridsvagnarna då dessa orsakar stor skada i naturen och dessutom släpper ut stora mängder koldioxid".
Och så kunde jag inte låta bli att släppa två försök till skämt här på bloggen. Dels ett om att Cirkus Scott och Buhls Jagtrejser inlett ett samarbete och dels ett om att jag för att inte skada några djur skulle börja köpa kött i butik... Två grova lögner med andra ord.  Men det om Cirkus Scott är jag ganska nöjd med..

Har du sett fler jaktrelaterade skämt?

Jo förresten, det var ett till i Hela Hälsingland, jag länkar från FB:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar