Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 7 april 2014

En måndagmorgon i april

Förra veckan var en usel vecka på det personliga planet men en bra vecka för Sveriges jägare och skyttar (tänker på torsdagens lagrådsremiss). Jag var rejält halt hela veckan och är det fortfarande.
På tåget i morses möttes jag av en nyhet i Metro, en påtänd ghb tillverkare med en kamphund i baksätet och ett avsågat hagelgevär i bagaget. Därtill hade han en löspenis med tillhörande urinblåsa i plast, kanske för att kunna lämna falska urinprover... Mysig kille. Undra vad domen blir. Kommer rättsväsendet att utnyttja den straffskala som finns tillgänglig eller kommer snubben att dömmas för det mildaste brottets mildaste straff? Ungefär som i höstas när en vapensmugglare dömdes för den mildare rubriceringen varusmuggling istället för vapenbrott (han hade tagit in 12 pistoler).

I helgen började jag och Mikael att ringa runt till de övriga i mitt hemmajaktlag. Vi skall ha årsmöte. Det har vi varje år i mars-april. Diskuterar avskjutning, nya medlemmar, arrenden, marker etc. I år är det en överhängande risk att det blir en sorgesam historia. Den största markägaren som vi arrenderar av har aviserat att han drar ur sin mark ur området. Det kommer att ställa till problem. Det största skogspartiet blir svårjagat med avseende på älg. Åtminstone om vi fortsätter att jaga älg som vi hittills gjort, med gråhund. Skogen kommer nu att vara så uppstyckad att det bästa kanske är att släppa stötande och kortdrivande hundar istället...

2 kommentarer:

 1. Ja vi har sådant med som kommer. Svårt i jaktlag med 24 st o olika viljor. Trist när det är sådant. Alltid samma som tjafsar. Trist!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enklaste hade såklart varit om man hade haft råd med stora egna arrenden. Då hade man kunna bjuda in de man trivs att jaga med.... Men jaktlag är en kompromiss som ekonomin kräver...
   Slänger ut lite trådar så det verkar bli mer gästjagande nästa säsong.

   Radera