Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 8 april 2014

Den viktiga första hjälpenutrustningen

I år har jag haft otur. Jag har råkat ut för saker när jag minst anat det. Men det har fått mig att fundera lite och bli mer uppmärksam. Det har även fått mig att ändra lite i mina första hjälpenkit.

I januari stukade jag foten, jag dras fortfarande med sviterna av den skadan. För snart två veckor sedan åkte jag på en vadkaka (tänk lårkaka fast i vaden). Den gör att jag haltar och inte klarar att gå några långa sträckor.

I båda fallen hade effekterna kunnat mildras om jag omedelbart efter respektive olycka hade lindat fot respektive vad hårt. Svullnaden hade då inte blivit så stor och kroppsdelen hade fått avlastning medan jag tog mig dit jag skulle. Nu hade jag inte det, vilket jag i någon mån fortfarande lider av.

Detta innebär att jag behöver köpa ett gäng lämpliga bandage. Att lägga i fickor på jackor, i väskor och framför allt i mina jaktkläder. Det är när jag jagar som jag utsätter mig för störst risker.

Hur gör du? Har du bra första hjälpenutrustning nära till hands? Vilka risker tycker du är störst när du är ute i skog och mark? Är du förberedd på de riskerna?

Läs mer om första hjälpen här och här.

1 kommentar:

  1. Jag har ett litet förstahjälpenkit för hund, tänker att det funkar ok till människa också. Ligger oftast i väskan dock, borde ha något på mig.

    SvaraRadera