Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 1 april 2014

Cirkus Scott + Buhls = sant

Jag läste just ett pressmeddelande om ett intressant samarbete. Svenska Cirkus Scott och dansk Buhls Jagtrejser inleder i och med Cirkus Scotts sommarturné ett intensivt samarbete som bland annat innebär att man på cirkusevenemangen kommer att kunna boka jaktresor till ett synnerligen förmånligt pris om man samtidigt betalar handpeng på 10% av summan. Samarbetet kommer att gälla de länder och kontinenter från vilka Cirkus Scott har cirkusdjur, med andra ord framför allt Afrika.Under Cirkus Scotts sommarturné kommer Buhls att lotta ut en jaktresa per vecka bland biljettlösande publik. Henning Olsen på Buhls lovar att just dessa resor kommer att vara något utöver det vanliga.
Den 15 maj har samarbetet sin officiella start i och med Cirkus Scotts turnéstart i Växjö. Ett särskilt framträdande från några av Cirkus Scotts artister är inplanerat till Buhls monter på Swedish Game Fair på Tullgarn två veckor senare. Jag antar att de inte kommer att framta de största djuren dit utan bara tar med en mindre mängd som är förhållandevis enkla att transportera.
Robert Bronett med sin fågelhund. Bilden är länkad från SR.
Robert Bronett och Henning Olsen har under många år umgåtts och framför allt jagat fågel på fritiden, ofta över Bronetts meriterade fågelhund Dingo. I och med detta har successivt idén kring ett samarbete samarbetet växt fram. Det senaste året har ägnats åt intensiva förhandlingar kring samarbetet som nu offentliggjorts.

Jag måste säga att det inte var ett samarbete som jag förväntat mig i första taget. Kanske är det till och med skäl nog att ta med ungarna på cirkus för första gången, eller inte. Jag tycker personligen att nycirkus är betydligt roligare än traditionell cirkus...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar