Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 18 mars 2014

Naturvårdsverket JO-anmält

Härom veckan rapporterade Svensk Jakt om det märkliga faktum att Naturvårdsverket finansierar Naturskyddsföreningen i bidrag som uttryckligen i ansökan skall användas till prövningar av Naturvårdsverkets rovvilthantering... Självklart är vi många osm förvånas över denna ordning. En del har blivit så upprörda att verket JO-anmälts. Svensk Jakt skriver:
Justitieombudsmannen, JO, har hittills fått in ett par anmälningar med anledning av Naturvårdsverkets bidrag till Naturskyddsföreningens jurister.
– JO har nu att ta ställning till om anmälningarna ska utredas eller inte. Ett besked i den delen brukar vi kunna lämna inom cirka en till två månader från det att en anmälan kommit in, förklarar byråchef Charlotte Håkansson.
I år har Svensk Jakt verkligen levererat intressanta och viktiga granskningar av sakernas tillstånd. Inte minst uppskattar jag deras artikelserier om partiernas inställning till vargförvaltning respektive vapen.Sedan finns det såklart demagoger som blandar ihop frågorna, Jacob Grimm som ligger bakom den jakthatande FBgruppen Jakt & Jägarkritik skriver:
Det lustigaste i vapenkramarnas argumentation är att de snackar om att det är få lagliga vapen som används vid brottslighet, vilket de facto må vara sant, men vad de helt och hållet missar är att de vapen som används vid brott någon gång varit legala...

Så jävlar vad de skjuter vid sidan av målet, det där med orsak och verkan är som vanligt helt omöjligt för dem att ta till sig..
Målet för Grimm är som vanligt att smutskasta jägarkåren. Grimm vet inte så mycket om detta, det är helt uppenbart. T.ex. missar han att det är insmugglade vapen som är problemet, inte svensk jaktvapen. Han verkar inte känna till att det tillverkas en hel del vapen med enkla medel i mekaniska verkstäder, för inte så länge sedan beslagtogs fyra hemmagjorda k-pistar i Dalarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar