Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 21 mars 2014

Allt har sin förklaring

När rovdjurspropositionen röstades igenom i höstas var SNFs ordförande Mikael Karlsson snabb på att meddela miljökommissionens ordförande detta:
Jag och flera med mig tyckte det var märkligt och inte så lite skvallrigt. Men nu har det fått sin förklaring. Mikael Karlsson avlönas av Naturvårdsverket för att göra precis det här. Att driva rovdjursfrågan till internationell prövning.

Det var igår som Svensk Jakt avslöjade att Naturvårdsverket ger SNF projektmedel för att enligt SNFs ansökan:
Förbereda och driva klagomål till EU-KOM, med förhoppning om att överträdelseärende öppnas (jämför Naturskyddsföreningens tidigare framgångar beträffande partikelhalt gatluft, vargpolitiken med flera.) Våra hittillsvarande klagomål måste betraktas som tämligen framgångsrika, och vi kommer att fortsätta att agera som en klok, påläst och trovärdig aktör i de ärenden vi driver som EU-klagomål
Vi har med andra ord den ordning i Sverige att en myndighet finansierar organisationer vilka motarbetar regeringens politik. Hur det är med "klok, påläst och trovärdig" i vargfrågan kan man definitivt ha sina synpunkter på. Jag tycker inte att de agerat utifrån dessa premisser, snarare upplever jag SNFs argumentation som på många sätt direkt lögnaktig eller i vart fall tendentiös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar