Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 19 februari 2014

Vem tror på detta?

Just nu sprids en uppmaning att skriva på en namninsamling på nätet. Den går ut på att få de som jobbar på naturvårdsverket att avgå. Argumenten är rätt intressanta:
Undertecknad kräver att de rovdjursansvariga på Naturvårdsverket avgår med omedelbar verkan.
Detta efter att gång på gång tillåta jakt på vargar och allvarligt skada populationen som med stormsteg åter närmar sig utrotning av den lilla sårbara stam som finns i landet.
Naturvårdsverket har som uppdrag att skydda hotade arter men har ändå valt att inte ta hänsyn till att vargen är utrotningshotad och sårbar genom liten tillgång av ny DNA då vargar som invandrar även skjuts.
Undertecknad finner det oansvarigt och inte i enlighet med verkets syfte och därför ska Lena Ek och hela staben för Natur- och biologisk mångfald avgå.
En djurart kan inte vara en bricka i ett politiskt spel om makt vilket som nu är fallet här.
På vilket sätt skulle en vargstam som varje år ökat med 10-20% åter närma sig utrotning?

Lena Ek jobbar för övrigt inte på Naturvårdsverket och har inget direkt inflytande över verket annat än via uppdrag och direktiv, annars hade det varit fråga om ministerstyre vilket är förbjudet i Sverige. Så när man ropar på att ansvariga på Naturvårdsverket skall avgå och samtidigt nämner Lena Ek demonstrerar man sin egen enfald. Staben för Natur- och biologisk mångfald, vad är det?

De tillhörande plakatropen bland kommentarerna lämnar mycket till övers. Den vanliga opålästa horden ser det som på kommentarerna, givetvis med enstaka undantag. Här har ni de första:

4 kommentarer:

 1. Gör en likadan men vänd på problemet de skall avgå för att de skyddat ohotad varg på bekostnad av andra hotade arter. Nästan samma text går att använda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, det var ju också en rolig ide!

   Radera
 2. Undrar var de får allt ifrån, vargen trivs bra i Sverige, alltför bra, hur kan man då prata om att den är utrotningshotad, finns 1/4 miljon vargar på norra halvklotet.
  Förvisso tycker jag att en del av personalen borde söka annat jobb.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir en aning förundrad över medmänniskorna, det håller jag med om.

   Radera