Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 27 februari 2014

Vargar i södra sverige februari 2014

Vargobs i söder heter en FB grupp jag är med i. Att vara med i den är ett bra sätt för en djurägare som mig att snabbt få lite koll på vad som rör sig i markerna. Det gör att jag löpande kan bedöma risken för mina djur, såväl får som hundar. Den är ett bra komplement till de officiella kartorna så som skandobs och rovobs. Intressant att notera är:

Länsstyrelsen har bestämt att fortsätta ta emot rapporter om rovdjur från er via rovobs. Egentligen ska vi använda Skandobs (www.skandobs.se), men denna sida är inte tillräckligt användarvänlig ännu. Därför kommer båda rapporteringssidorna att användas under vintern 2013/2014.

 Hur som helst. Det fins skillnader i hur kartbilderna blir beroende på vilket system man använder. Jag ahr försökt filtrera fram antingen 2014 års observationer eller observationer för februari 2014 i de tre olika systemen.

Rovobs, västra götaland:
Skandobs, södra sverige:
Vargobs i syd:

2 kommentarer:

  1. Konstigt att inte vargobsen här hemmavid finns med (Vetlanda trakten) Den är ju säkrad av LS spårare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju möjligt att den finns med på rovobs för jönköpings län. Jag tog bara ut kartan för västra götaland från rovobs. Lst verkar tycka att skandobs är jobbigt trots att det finns beslut på att det är skandobs som skall användas... Alltid trist med system som är framtagna utan användaren i fokus, tänker tex på polisens Pust Siebel just nu.

      Radera