Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 26 februari 2014

Spännande sikte från Trijicon

Trijicon släpper ett nytt spännande sikte som borde funka alldeles suveränt för hundförare och vid drevjakt. Ja, det kanske till och med är det optimala siktet för de ändamålen, vem vet? Nu är det i och för sig ett sikte nischat för militär och polis, men det finns mycket intressant optik för jägare i det segmentet.


Namnet är Trijicon VCOG 1-6x24 och det finns med lite olika varianter på riktmedel. Här är ett exempel:
Jag tycker att riktmedlet är påfallande likt mitt favoritriktmedel, Vortex TMCQ som jag jagat med i två säsonger och skrivit om tidigare:
Men det är klart. Ett sikte med förstoringen 1-6 hade inte varit helt fel på hundförarbössan. Det skulle vara användbart i de flesta situationer. Men följdfrågan är om det nya Trijiconsiktet kommer att ha försäljningsrestriktioner, dvs bara säljas till militär/polis eller om det blir allmänt tillgängligt. Sedan är det ju en fråga om hur mycket man kan tänka sig att betala. Det nya Trijiconsiktet går lös på $2800, vilket idag blir ungefär 18200 kr i USA. Importerat så åker man garanterat på tull mm, då brukar jag räkna med att varje USD = 10 SEK, så typ 28.000 kr kommer det att kosta om man beställer in det själv. Över disk i Sverige? Ja skall vi gissa på 32.000 kr då eller?

Någon som är sugen?

1 kommentar:

 1. Klart man är sugen, men inte för det priset.
  kan jag köpa ett billigare sikte med ungefär samma prestanda så har jag ju lite mer pengar att lägga på patroner till min AR.
  Några alternativ.
  http://www.handladigitalt.se/vortex-viper-pst-14x24-belyst-tcmqmrad-kikarsikte-p-6739.html
  http://www.handladigitalt.se/burris-mtac-14x24-belyst-ballistic-plex-cq-kikarsikte-p-6578.html
  http://www.handladigitalt.se/bushnell-ar-optics-14x24-throw-down-pcl-belyst-btr1-kikarsikte-p-7534.html

  SvaraRadera