Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 3 februari 2014

Har du något aktuellt exempel på tjuvjakt?

Är lite nyfiken på hur utbrett det är med tjuvjakt. Och nu menar jag inte det man brukar läsa om i tidningarna, dvs stora rovdjur. Jag är ute efter den form av tjuvjakt som jag är helt övertygad om är betydligt mer utbredd. Tjuvjakten på matvilt.

Vi har sett medierna skriva lite kort om tjuvjakt på hjortdjur i Skåne och Sörmland under det gångna året. Exempel på rådjurssnaror i Bohuslän har jag också sett. Men hur utbrett är det egentligen?

Därför ber jag er svara här och/eller i frågespalten intill.

Har du sett indikationer på tjuvjakt där du bor under det senaste året?

Vad har fått dig att fatta misstanke och hur har eventuella spår sett ut?

Är det polisanmält?

Sedan vore det bra om du kunde ange var, åtminstone på ett ungefär. Det räcker med kommun.

1 kommentar:

 1. Tjuvjakt med finkalibriga vapen från bil var hyffsat vanligt förekommande i norra Sverige under 80-talet och då i syfte att olagligen sälja köttet till restauranger. (älg och ren var väl det som primärt jagades)
  Denna tjuvjakten är nog nästan helt borta i dag och mycket kanske tack vare att vi jägare nu får avyttra ett begränsat antal djur till restauranger och liknande?

  Den "kriminella" tjuvjakten, dvs på annans mark, trodde jag var helt decimerad i dag och därför blev jag mycket förvånad när en dansk nu åkte dit i Skåne för några månader sen för - hör och häpna - troféjakt!
  Hoppas han åker in i fängelse ett bra tag för mer idiotiskt får man leta efter!

  Den mer vanligt förekommande tjuvjakten, dvs att man jagar ett djur på egen mark men utanför jakttidtabellen, är nog inte helt borta än men folk är mer pålästa i dag och är mycket mer aktiva med viltvården. Denna tjuvjakten har alltid enbart handlat om mat till sig själv och har sällan sålts eftersom det då skulle vara lite väl uppenbart, men nog tror jag att det pågår fortfarande men i mycket liten utsträckning.
  Vill tro att detta kommer att upphöra mer eller mindre helt i takt med generationsskifte men å andra sidan har vi ett rovdjurstryck i dag som vi inte hade förr och då kanske folk ändrar åsikt om vad som är rätt eller fel?..

  Jag har absolut inte sett något som kan indikera till tjuvjakt det senaste året och det har jag nog inte sett de senaste 20 åren heller och då har jag jagat tämligen mycket i både Skåne, Jämtland och även England.

  Sabotage har jag däremot sett allt för många gånger...

  SvaraRadera