Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 2 februari 2014

En bok att se fram emot...

...är definitivt min kompis Lars Wilderängs tredje roman. I fredags meddelade han på sin blogg att den nu låg i systemet, han bifogade följande beskrivning:
"Elektronik har inget immunförsvar... 
Johan jobbar på en butikskedja för mobilreparationer. Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefoner som har lämnats in den senaste tiden. De är stendöda, men fyllda med damm som snabbt sprider sig och irriterar luftvägarna. I villaidyllen söder om Göteborg kämpar Magnus Svensson för att få livspusslet att gå ihop. När bilen plötsligt slutar fungera blir han strandsatt tillsammans med flera andra. Bilfirmorna står maktlösa, och han sätter sitt hopp till tågtrafiken. Men var är tåget? Mataffärerna töms på mat och inga nya leveranser är i sikte. Filip Stenvik har survivalism och prepping som hobby vid sidan av jobbet som barista på Söder, men är han verkligen förberedd på att låta hobbyn bli verklighet? Polisen Peter Ragnhell ser en möjlighet att utöka sina okonventionella metoder för brottsbekämpning. På Karlsborgs flygplats står elitsoldaten Gustaf Silverbane redo för utlandsinsats när ett eldsken fyller himlen och allt plötsligt brakar samman. Samtidigt gör programmeraren Anna Ljungberg en upptäckt, som hotar att förändra förutsättningarna för allt mänskligt liv på jorden. Eller är det redan för sent? 
Efter ännu ett strömavbrott förändras allt. Den mörka hösten går in i en stjärnklar vinter där kaos råder och få överlever.

Stjärnklart är första delen i en ny efterlängtad serie från Lars Wilderäng, författaren till de säkerhetspolitiska thrillrarna Midvintermörker och Midsommargryning."
Eftersom jag var betrodd att läsa och kommentera manus kan jag kort konstatera att det är en mycket bra bok. En bok som berör samhällsproblem och samhällets sårbarhet här och i andra delar av världen. Det är också en mycket obehaglig bok. Därtill är den mer välskriven än de båda tidigare, Lars har verkligen utvecklat sin hantverksskicklighet. Kanske var det lättare att skriva en bok som inte utspelade sig under något dygn.

På sin FBsida låter Lars meddela att boken når butikerna den 29 augusti. Perfekt att plöja dagarna innan harhunden får släppas med andra ord...
Kort sagt. Jag tycker gott att ni kan boka den redan nu så ni säkert får hem ert ex så fort den släpps... Och det hade jag sagt även om jag inte kände Lars irl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar