Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 19 januari 2014

Svår dag för hundarna

Kraftig blåst. Ett par minus. Drivsnö. Det var förutsättningarna idag när ca 40 jägare varav 6 hundförare samlades till gränsöverskridande älgjakt i Kalv någon mil från Ullared. 

Som så mycket annat här i livet var det slumpens vägar som bar mig till Kalv denna vinterdag. Jag skulle sälja en kolv. Köparen skulle jaga inte sllt för långt från min gård. Så varför inte jaga ihop och lösa köpet öga mot öga?

Sagt och gjort. Jag for till Kalv på långsamma vintriga vägar. 

Första såten var rejält kuperad för mig och Missan. Även invigning av den gps kag precis köpt. Missan var invigningsvis trång i söket men drog efter hand iväg på småturer efter rådjur. 500 m bort som längst. Såg spår efter rå och räv. Men inte gris. Inte heller någon av de andra hundförarna fick upp gris. 

Andra såten sattes vi på ett nattfärskt grisslag mitt i såten. Missan var trött och spåret ledde ut ur såten tämligen omgående. Efter samråd med jaktledaren släppte vi spåret. Som väl var. Det hade redan kollats upp under förmiddagen uten resultat. Hur som helst, Missan kroknade fort och höll sig väldigt nära mig. Enda gången hon tände till var när en laika fick upp älg... 

När vi återsammlades vittnade samtliga hundförare om extremt trötta hundar. Det tar på psyket att jobba och jobba utsn resultat. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar